Реал Мадрид спечели световното клубно първенство след успех с 5:3 над Ал

...
Реал Мадрид спечели световното клубно първенство след успех с 5:3 над Ал
Коментари Харесай

Реал вкара пет гола и пак е световен клубен шампион

Реал Мадрид спечели световното клубно първенство след триумф с 5:3 над Ал Хилал. Мачът се игра в Рабат в Мароко. Европейският клубен първенец и първенецът на Азия сложиха и връх за най-резултатен мач в историята на шампионата.

Трофеят е пети за Белия балет в този формат на шампионата след 2014, 2016, 2017 и 2018 година и то от пет финала. Втори е с три триумфа. Реал Мадрид има и три трофея от предходния вид – междуконтиненталната купа.

Трофеят е десети подред за първенеца на Европа. Последният случай, в който европейският отличник не завоюва, беше през 2012 година

Иначе Кралския клуб водеше с 2:0 още до 18-ата минута. Винисиус Жуниор откри в 13-ата, а след това се разписа Федерико Валверде. Ал Хилал върна един гол в 26-ата минута посредством Муса Марега и по този начин свърши първото полувреме.

След почивката Реал още веднъж осъществя два бързи гола. Карим Бензема направи 3:1 в 54-ата минута, четири по-късно Валверде се разписа за повторно за 4:1.

Лусиано Вието направи 4:2 в 63-ата минута, само че единствено шест по-късно Винисиус отчая Ал Хилал за 5:2. Вието вкара още веднъж в 79-ата минута за 5:3.

. Тогава в него би трябвало да вземат участие 32 тима и той ще се организира един път на четири години.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР